Duurzaam ontharen met LHE
LHE staat voor Light Heath Energy. In de naam komt al naar voren dat deze methode gebruik maakt van zowel licht als warmte-energie om duurzaam te ontharen. Door te werken met lichtflitsen zorgt de licht- en warmte combinatie ervoor dat de haarzakjes verbrand worden zonder het omringende weefsel te beschadigen.

Verschil met IPL of Laser
LHE gaat weer een stap verder door warmte energie toe te voegen aan de lichtflitsen. Dit is in tegenstelling tot IPL of Laser, waarbij alleen lichtenergie wordt gebruikt om de haarzakjes te verwijderen. Door de licht- en warmte combinatie ontstaat er een temperatuursverhoging in het haarzakje tot 74 graden, waardoor het haarzakje wordt vernietigd. Het haarzakje verlaat binnen enkele weken het lichaam en daardoor kan er geen nieuw haartje meer ontstaan.

Wat zijn de voordelen van LHE?
- Alle huidtypen kunnen worden behandeld
- Zeer gunstig prijs-/kwaliteitverhouding
- Veilig (FDA goedkeuring)


Hoeveel flitsbehandelingen zijn er nodig?
Als een haar in de anagene groeifase zit, kan het haarzakje door LHE verbrand en verwijderd worden. Omdat de groeifasen van onze haren nooit gelijk lopen, is het nodig om meerdere behandelingen uit te voeren. Afhankelijk van het huidtype en de haargroei zijn er in de meeste gevallen 10 tot 15 behandelingen nodig totdat de haargroei 80 tot 90 procent gereduceerd is.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?
Voordat de behandelkuur daadwerkelijk wordt gestart vindt er een intakegesprek plaats. In dit gesprek wordt informatie gegeven over de behandelmethode en wordt er een aantal testflitsen gedaan. Bij een positief resultaat wordt er een behandelplan gemaakt waarbij de behandelingen om de 6 weken zullen plaats vinden. Gedurende de behandelkuur wordt het afgeraden om de huid bloot te stellen aan de zon.